www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

АГРО-ТЕХНОЛОГИЈА НА МАСЛОДАЈНАТА РЕПКА
ImageОСНОВНИТЕ КАРАКТЕРИСТИКИ НА МАСЛОДАЈНАТА РЕПКА, НЕЈЗИНИТЕ ПРИРОДНИ ПОТРЕБИ И БАРАЊА-АГРО-ТЕХНОЛОГИЈАТА НА МАСЛОДАЈНАТА РЕПКА, БЕА ПРЕЗЕНТИРАНИ НА ЕДУКАТИВНАТА СРЕДБА ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА ЕД "ВИЛА ЗОРА".

Во рамките на проектот за деконтаминација на почвата во велешкиот регион, беше одржана едукативна сесија со земјоделците кои оваа година први ќе ги посеат своите имоти со маслодајна репка. 

Состојбата со велешката почва, загаденоста на земјоделските производи, како и агро-технологијата на маслодајната репка  и нејзините капацитети за деконтаминирање на почвата, без презентирани на едукативната сесија организирана од ЕД "Вила Зора", на која како предавач учествуваше Крсто Коциќ-дипл.инженер по агрономија.

Проектот е поддржан од Амбасадата на Кралството Норвешка во Р.Македонија. ImageImage

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk