www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

ТОПИЛНИЦА-НИКОГАШ ПОВЕЌЕ
ImageПод мотото ТОПИЛНИЦА-НИКОГАШ ПОВЕЌЕсе одржа најголемиот протест во историјата на Велес, со присуство на преку 20.000 граѓани. ЕД Вила Зора како членка на Зелената Коалиција поддржани од Градоначалникот, Советот на општината, бизнис секторот,спортските работници, лекарите, младите, пензионерите, борците...јавно се изјаснија дека НЕ ЈА САКААТ ТОПИЛНИЦАТА ВО ВЕЛЕС ВО НИТУ ЕДНА ФОРМА!!!

На протестот беше упатено и барање до надлежните институции да се ЗАШТИТИ ВЕЛЕС од повторното уништување и да се СПАСИ ИДНИНАТА НА ВЕЛЕШАНИ И ИДНИТЕ ГЕНЕРАЦИИ КОИ ЌЕ ЖИВЕАТ ВО ОВОЈ ГРАД.

Ова еколошка револуција покажа дека  Велес и велешани имаат цврст став дека НИКОГАШ нема да дозволат рестарт на Топилницата во Велес.Image Image

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk