www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Успешно заштитени птиците на езерото Младост
ImageЕзерото Младост, во непосредна близина на Велес, скоро цела зима беше замрзнато. Со тоа останаат без храна птиците кои барајќи засолниште, се доселија во ова наше езеро.  ЕД "Вила Зора" вршеше редовна прехрана на птиците и успешно ги заштити од изгладнување. Со зголемување на температурите, се растопи и мразот, а со тоа заврши опасноста за нашите прекрасни гости.
 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk