www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Зелен пакет јуниор во ОУ "Благој Кирков"
ImageПод мотото -"Учиме да дебатираме за одржлив развој", на патрониот ден на ОУ "Благој Киров" во Велес, беше изведена манифестација посветена на здравата храна и собирањето и рециклирањето на отпадот, како дел од проектот Зелен пакет јуниор, кој ЕД Вила Зора го спроведува во сите основни училишта во Велес.

Манифестацијата беше поделена на тридела-

- Еколошка едукативна програма, во која учествуваа деца од прво до петто одделение. Целата програма беше наменета и посветена на здравата храна и здравиот начин на живеење. Облеката беше изработена од рециклирани најлон кеси и хартија, од страна на учениците и наставниците од училиштето. 

- Катчето за собирање и рециклирање на отпад го означи отпочнувањето на собирање и рециклирањето на отпад во училиштето, од страна на учениците, но и останатиот персонал во специјални контејнери за собирање отпад, кои ќе бидат снабдени во рамките на проектот ЗПЈ. 

- Посебно интересен беше саемот на здрава храна, вкусно приготвена од децата и родителите и на задоволство на децата, но и присутните имапе да се вкуси, од здраво овошје и слатки за децата, до органско вино за возрасните. 

 Настанот беше одлично организиран и реализиран од страна на учениците и наставниците во ОУ "Благој Кирков". ImageImage

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk