www.vilazora.com.mk 21/08/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Зелен сервис за граѓаните

15.05.2015

Во Велес беше основан Зелениот јавен сервис, како мрежа од граѓански невладини организации за ефетивно зктивно учество. На средбата беше потпишана Декларација за соработка и учествуваа граѓански организации кои го пориваат регионот на Велес, но и околните општини: Градско, Неготино, Кавадарци, Росоман, Чашка и Лозово. Целите на проектот се:

             -         Мобилизирање на граѓаните и подигање на јавната свест, како да влијаат на донесувањето на одлуките на локално ниво

-         Создавање мрежа на невладини организации, со цел подигнување на капацитетите за решавање на проблемите во заедницата

-        Позитивно влијание врз транспарентноста и отчетноста на институциите

        -       Идентификување на локалните комунални и еколошки проблеми, презентирање и следење на работата на локалната самоуправа во решавање на проблемите. #NEAP

Грантовите се доделени во рамки на проектот „Мрежа од граѓански организации за ефикасно активно учество“, кој се спроведува од Фондацијата Метаморфозис, во партнерство со МЦЕТ, а со финансиска помош од Европската комисија преку програмата „Поддршка за зајакнување, одржливост и развој на активно граѓанско општество“.

 

footer

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk