www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

ЈАВЕН ПОВИК
ЕД "Вила Зора" упатува ЈАВЕН ПОВИК за БЕСПЛАТНА деконтаминација на земјоделски површини околу Велес. 

Имено, во рамките на своите активности за 2017-та година, Вила Зора ќе изврши деконтаминација на неколку  хектари земјоделски површини(нови) во месностите: Башино село, Речани, Дрењевица...или останатите региони околу Велес кои се загадени како резултат на 30-годишното загадување од страна на Топилницата. 

Со цел планирање на активнотстите, како и буџетот за оваа година ги повикуваме земјоделците(сопствениците) кои се заинтересирани да им се изврши БЕСПЛАТНА деконтаинација на почвата, да се јават во канцеларијата на ЕД Вила Зора на улица "Трајко Панов" 22 во Велес,  на тел.043/233-023 или е-маил: Оваа адреса е заштитена од ботови. Ппотребен е Javascript за да ја видите. , како и  на фб страната на еколошкото друштво Вила Зора-Велес. 

Истите ќе бидат контактирани и внесени во годишната програма за 2017. Поради ограничените средства, ќе бидат деконтаминирани огреничен број хектари, по принципот -прв јавен, прв услужен.  

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk