www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Успешна деконтаминација на почвата во Велес

Image13.04.2017

Маслодајната репка ја чисти велешката почва. 

Оваа година успешно порасна маслодајната репка, која ја користиме за деконтаминирање на почвата во Велес, загадена со високи концентрации тешки метали, како резултат на 30-годишното загадување на животната средина од некогашната Топилница. 

Резултатите од годинешната деконтаминација на неколку хектари почва на површини околу Велес, ќе бидат објавенио после споредбата на концентрациите на тешки метали во почвата пред сеењето(минатиот август) и поле жнеењето(следниот јуни) на репката.  

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk