www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Заврши деконтаминацијата на почвата за оваа година

Image15.06.2017

Со земањето на анализите и доставувањето во референта лабораторија, заврши годинешната фиторемедијација на загадената почва во Велес.  

Оваа година покрај анализа на почваа пред и после деконтаминацијата, ќе биде направена и анализа за содржината на тешки метали во зелениот дел и семето на маслодајната репка. 

Анализите се вршат во референтна независна лабораторија и ќе бидат преставени пред јавноста.  

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk