www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Продолжи деконтаминацијата на почвата

15.09.2017

Продолжи годинешната деконтаминација на почвата на истите локации каде што беше деконтаминирано минатата година.  

Со оглед на фактот дека значително беa намалени концентрациите на тешките метали во почвата на деконтаминираните површини, продолживме со деконтаминација на почвата со фиторемедијација, до достигнување на концентрациите под максимално дозволените концентрации. 
 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk