www.vilazora.com.mk 22/09/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Субвенции за соларни колектори
ЕД "Вила Зора"-Велес и ЕД "Еко-живот"-Кавадарци, во соработка со МЖСПП го реализира проектот  "Да го поплочиме патот кон ЕУ 2020" со кој се доделува поддршка за инсталирање на соларни колектори за домаќинства од општина Велес и општина Кавадарци. 

Целта на проектот е да се зголеми искористување на сончевата енергија, како алтернативен извор на енергија, од страна на домаќинствата во двете општини. 

На конкурсот имаат право да учествуваат сите индивидуални домаќинства од Велес и Кавадарци, кои се подговени да партиципираат со 25% од цената на соларниот панел. 

Пријавувањето се врши со достава на податоци: Име и презиме, адреса и контакт телефон на е-маил: Оваа адреса е заштитена од ботови. Ппотребен е Javascript за да ја видите.  

 Селекцијата ќе ја врши Комисија составена од ЕД Вила Зора и ЕД Еко-живот, предност ќе имаат прво пријавените домаќинства.  

 
< Претходно   Следно >
македонски
англиски

 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk