www.vilazora.com.mk 23/02/2018
Главно Мени
Почетна страна
За нас
Публикации
Проекти
Награди и признанија
Контакт
Галерија
Архива
 

Почетна страна

Продолжи деконтаминацијата на почвата

15.09.2017

Продолжи годинешната деконтаминација на почвата на истите локации каде што беше деконтаминирано минатата година.  

Подетално...
 
Ј А В Е Н П О В И К за прибирање на понуди

 ЕД Вила Зора - Велес и ЕДЕко Живот - Кавадарци, објавуваат повик за прибирање на понуди за набавка и монтажа на соларни колектори за топла вода-отворен систем. За потребите на проектот, потребни се од 15-20 системи, комплетно со достава, инсталација и прво пуштање во употреба. Истите ќе се дистрибуираат и инсталираат на објекти во општините Велес и Кавадарци. 

Подетално...
 
Презентирани резултатите од деконтаминацiијата

Image 

22.08.2017

Во просториите на ЕД Вила Зора беа презентирани резултатите од деконтаминацијата на почвата во Велес, сезона 2016/2017.  

Подетално...
 
Заврши деконтаминацијата на почвата за оваа година

Image15.06.2017

Со земањето на анализите и доставувањето во референта лабораторија, заврши годинешната фиторемедијација на загадената почва во Велес.  

Подетално...
 
Успешна деконтаминација на почвата во Велес

Image13.04.2017

Маслодајната репка ја чисти велешката почва. 

Подетално...
 
ЈАВЕН ПОВИК
ЕД "Вила Зора" упатува ЈАВЕН ПОВИК за БЕСПЛАТНА деконтаминација на земјоделски површини околу Велес. 
Подетално...
 
Средба за климатски промени

Image05.10.2016

Од 28-29 септември 2016 година, беше одржана конфренцијата" после Парискиот договор-заклучоци и препораки" посветен на Климатските промени, на која учествуваше претседателот на ЕД "Вила Зора" и зема активно учество во развојот на стратегијата за справување со климатскките промени во регионот и Европа.  

Подетално...
 
Започна фиторемедијацијата во Велес

Image30.09.2016

На неколку земјоделски површини околу Велес беше посеано семе на маслодајна репка, со цел да се изврши прочистување на почвата загадена со тешки метали преку фиторемедијација. Локациите се сопственост на индивидуални земјоделци, кои одбиваат да ги користат за производство на храна, поради енормната загаденост.

Подетално...
 
Tour de Veles 2016

Image

 

 

 

 

 

 

 

21 Март-Tour de Veles 2016

На денот Екологијата


ЗАЕДНО да ја подигнеме свеста за почесто користење на велосипедот како превозно средство!!!

 
Награда за човекови права

Image08.12.2015

ЕД Вила Зора ја доби наградата за човекови права, која оваа година ја додели Амбасадата на Р.Франција во Р.Македонија, за активности од областа на заштитата на животната средина и природата. 

Подетално...
 
Зелен сервис за граѓаните

15.05.2015

Во Велес беше основан Зелениот јавен сервис, како мрежа од граѓански невладини организации за ефетивно зктивно учество. На средбата беше потпишана Декларација за соработка и учествуваа граѓански организации кои го пориваат регионот на Велес, но и околните општини: Градско, Неготино, Кавадарци, Росоман, Чашка и Лозово. Целите на проектот се:

             -         Мобилизирање на граѓаните и подигање на јавната свест, како да влијаат на донесувањето на одлуките на локално ниво

-         Создавање мрежа на невладини организации, со цел подигнување на капацитетите за решавање на проблемите во заедницата

-        Позитивно влијание врз транспарентноста и отчетноста на институциите

        -       Идентификување на локалните комунални и еколошки проблеми, презентирање и следење на работата на локалната самоуправа во решавање на проблемите. #NEAP

Подетално...
 
<< Почеток < Претходно 1 2 Следно > Крај >>

Резултати 1 - 12 од 23
македонски
англиски

Анкети
Посетувате ли туристички локации во Македонија?
 
 

Advertisement


Financed by www.moepp.gov.mk